Navigatie overslaan

Romy

NEDERLAND | 2024 | 17 MIN | REINOUT HELLENTHAL

TAAL: NEDERLANDS | ONDERTITELING: GEEN

10 MAART 2024 | 15:15 UUR

De 15-jarige Romy vindt Assen saai. Vast in haar eigen belevingswereld is haar telefoon de belangrijkste afleiding, maar er verandert iets als ze op straat een telefoon vindt. Ze ziet foto’s van iemand die zich wél thuis voelt in de stad en gaat op zoek naar het onbekende meisje. Romy beseft dat ze best actiever mag zijn om wat van haar leven te maken – een leven dat niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

De 15-jarige Romy (Senna Deege) vindt Assen saai. Op school gaat het prima, maar de afgelopen coronajaren heeft de eenzaamheid er toch ook wel ingehakt. Romy zit vast in haar eigen belevingswereld, met haar telefoon als belangrijkste afleiding, maar wanneer ze op straat een telefoon vindt, verandert er iets in haar. De telefoon staat vol foto’s en selfies van iemand die zich duidelijk wél thuis voelt in de stad. Ze is vastberaden het onbekende meisje op te sporen en begint haar zoektocht op de plekken van de foto’s, waar ze ook Suus (Kim van Oudheuden) ontmoet. Romy beseft dat ze best actiever mag zijn om wat van haar leven te maken – een leven dat niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Regisseur Reinout Hellenthal maakte Romy met jongeren uit Assen die geen cameraervaring hadden, maar wel veel talent en passie - onder andere voor dans, wat ook in de film terugkomt. Een korte film voor alle jongeren die zich flink kunnen vervelen, maar die ook open durven te staan voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen.

-----

Na de film volgt een Q&A met de jongeren, die zonder ervaring in dit project stapten, en horen we hoe een klein lokaal project zich ontwikkelt tot een beleving op het witte doek. De makers van Romy werken aan filmpraktijk en talentontwikkeling in Drenthe, omdat ruimte en middelen jongeren bewuster maakt van hun creativiteit en scherper laat nadenken over hun toekomst.

Speeltijden

zondag 10 maart 2024 15:15 uur