Navigatie overslaan

Pink Moon

NEDERLAND | 2022 | 90 MIN | FLOOR VAN DER MEULEN

TAAL: NEDERLANDS | ONDERTITELING: GEEN

12 MAART 2023 | 14:00 UUR

Wanneer Iris' vader uit het niets aankondigt dat hij uit het leven wil stappen, probeert de aanvankelijk met stomheid geslagen Iris er alles aan te doen hem op andere gedachten te brengen.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

Jan, de vader van Iris, kondigt op een dag uit het niets aan dat hij klaar is met het leven en eruit wil stappen. Iris (Julia Akkermans) is met stomheid geslagen en probeert haar vader (Johan Leysen) van gedachten te doen veranderen. Zijn besluit staat echter vast en er wordt een datum geprikt. Broer Ivan vat het praktischer op; hij begint te plannen en verdeelt alvast de spullen. Maar Iris worstelt en probeert uit alle macht te achterhalen wat de reden is voor Jans radicale beslissing. Want wat als zij nog niet klaar is met hém?

Pink Moon snijdt op knappe manier een loodzwaar onderwerp aan, wat de film een onverwacht humoristisch randje geeft. Dit speelfilmdebuut van regisseur Floor van der Meulen (documentaire The Last Male on Earth) kreeg twee Gouden Kalf-nominaties, waaronder die voor Beste Film en beste Hoofdrol (Akkermans).

Na afloop van de filmvertoning is Floor van der Meulen, regisseur van de film, te gast voor een nagesprek.

Watch trailer

Speeltijden

zondag 12 maart 2023 14:00 uur