Navigatie overslaan

Perfect 10

VERENIGD KONINKRIJK | 2019 | 83 MIN | EVA RILEY
TAAL: ENGELS | ONDERTITELING: NEDERLANDS


12
MAART 2022 | 11:00 UUR
13 MAART 2022 |
16:30 UUR

Levendige coming-of-age film waarin de wereld van de 14-jarige turnster Leigh op zijn kop wordt gezet als plotseling haar volledig onbekende halfbroer Joe op de stoep staat.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

De 14-jarige Leigh is een getalenteerd turnster. Ze traint hard, maar vindt geen aansluiting in de overtrokken meisjesachtige en zogenaamd perfecte turnwereld. Ze heeft moeite met het betalen van de contributie en haar team doet geen enkele moeite om Leigh op haar gemak te stellen. Onzeker en eenzaam ziet ze alle turnmoeders steevast vanaf de tribune juichen, terwijl zij thuis voor zichzelf moet zorgen. Haar vader komt nauwelijks uit zijn stoel. Leighs wereld wordt op zijn kop gezet wanneer een oudere halfbroer plotseling voor de deur staat. Joe neemt Leigh onder haar hoede en via hem en zijn vrienden komt ze in aanraking met allerlei bromfietscriminaliteit, die steeds wat riskanter wordt. Maar langzaamaan kruipt Leigh uit haar schulp en er ontwaken nieuwe en opwindende gevoelens doordat ze de aandacht krijgt die ze zo heeft gemist. Terwijl ze de relatie met haar broer verkent, leert ze ook zichzelf kennen.

Voor haar lange filmdebuut Perfect 10 ontving Eva Riley de Discovery Award tijdens de British Independent Film Awards. Frankie Box werd genomineerd voor haar allereerste filmrol. Ze speelt Leigh kwetsbaar maar ook sterk, op de grens van kind naar tiener, tussen twee werelden in die beide niet volledig bij haar passen. De prettige, soms intieme filmstijl en de opgewekte soundtrack maken dit levendige portret van een eigenzinnige tiener af.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 12 maart 2022 11:00 uur
zondag 13 maart 2022 16:30 uur