Navigatie overslaan

Opening door Noordstaat

IFA 2022 wordt spectaculair geopend met een unieke act door Noordstaat

About

Noordstaat is een cultuurorganisatie met de focus op talentontwikkeling, presentatie en programmering van zowel upcoming talent als (startende) professionele artiesten in verschillende disciplines, muziek, dans, spoken word, graffiti en vaak ook interdisciplinair. Noordstaat wil cultuuruitingen van een nieuwe generatie cultuurmakers de mogelijkheid bieden een actieve rol te spelen in dat culturele en maatschappelijke veld, alsmede zich hierbinnen te ontwikkelen. In haar inhoudelijke keuzes sluit de stichting aan bij de culturele diversiteit van de samenleving.

Deejay Irie
De uit Groningen afkomstige Deejay Irie is de enige Nederlander die zichzelf wereldkampioen kan noemen Met ruim 20 jaar aan DJ ervaring is hij een echte meester in zijn vak. Naast het reguliere DJ’en is hij een pionier in het video DJ’en en heeft door zijn shows en video’s wereldwijd aanzien.

Charlotte Beerda
Charlotte Beerda is woordkunstenaar, muzikant. In haar werk betrekt ze graag andere disciplines als theater en dans. Onlangs bracht ze samen met Ard Zacht en Wordbites het muzikale-poëtische album DWAAL//GRUIS uit. Oor recenseerde: "Avantgarde muziek met dichtkunst met een grote D". Daarnaast is ze coach en artiest bij Noordstaat en actief als coach en wijkdichter bij Vrijdag in de Buurt.