Navigatie overslaan

Opening IFA 2024

7 maart 2024 | 20:00 uur

About

Get Tickets

Op donderdag 7 maart 2024 openen we met een feestelijke avond de 44e editie van Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film. Host Milou Deelen zal de avond inluiden en Renée Soutendijk neemt de IFA Trofee in ontvangst. De prijs wordt dit jaar uitgereikt door regisseur Nouchka van Brakel, die in 1998 zelf de IFA Trofee in ontvangst mocht nemen. De openingsfilm van IFA 2024 is het Litouwse Slow (Marija Kavtaradzė, 2023).

Over Slow

In Slow ontmoet danseres Elena tolk gebarentaal Dovydas, die is toegewezen om te tolken tijdens haar les aan dove jongeren. Hun connectie is onmiddellijk, kinetisch en moeiteloos. Ze groeien naar elkaar toe, en hun band verdiept zich van platonisch naar romantisch. Wanneer Dovydas vertelt dat hij aseksueel is, probeert het stel in alles om hun verschillende behoeften samen te respecteren. Hoever laat je jezelf verweven raken als verwachtingen zo uiteenlopen – en heb je daarin keuze? Een poëtische, intieme, en prachtig geschoten film, over liefde, relaties, (a)seksualiteit en de manier waarop we omgaan met onze lichamen en wat deze via dans, seks en gebarentaal kunnen uitdrukken.

Programma van de avond

Vanaf 19:30 zijn bezoekers van de officiële opening welkom in DNK en is koffie en thee verkrijgbaar in de foyer. Om 20:00 begint het programma in zaal 1, direct gevolgd door de openingsfilm. De avond wordt gehost door Milou Deelen. Na afloop van de film luidt DJ Jollyfish het festivalweekend in.

Watch trailer

Speeltijden

donderdag 7 maart 2024 20:00 uur