Navigatie overslaan

Murina

KROATIË, BRAZILIË, SLOVENIË, VS | 2021 | 92 MIN | ANTONETA ALAMAT KUSIJANOVIC
TAAL: KROATISCH, ENGELS | ONDERTITELING: ENGELS


12
MAART 2022 | 11:00 UUR
13 MAART 2022 |
16:15 UUR

Spannende thriller aan de prachtige Kroatische kust, waarin de 17-jarige Julija haar hoop, om uit haar verstikkende leven te ontsnappen, vestigt op de rijke vriend van haar strenge vader.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

De 16-jarige Julija woont samen met haar ouders in een afgelegen huis aan de prachtige Adriatische kust, waar ze samen met haar vader Ante jaagt op murenen in de rotsspleten van de baai. Als Ante het bezoek van zijn rijke vriend Javier aankondigt, bereiden ze zijn komst uitgebreid voor: alles moet perfect schoon en netjes zijn. Julija en haar moeder Nela gehoorzamen braaf, want Ante leidt de familie als echte patriarch met harde hand. Maar Julija heeft haar eigen dromen en wensen, en wil meer uit het leven halen dan haar moeder heeft gedaan. Ze voelt zich opgesloten. Al gauw worden de stabiele zeeën flink opgeschud door Javier (Cliff Curtis), die aandacht geeft aan de ambitieuze Julija en naar wie zij opkijkt. Is hij een weg naar een nieuw leven, naar de vrijheid waar Julija zo naar verlangt?

De Kroatische regisseur Antoneta Alamat Kusijanović maakte in 2017 de bekroonde korte film Into the Blue, met in de rol van Julija de jonge Gracija Filipovic en waar het spannende Murina de lange uitwerking of opvolging van is. Het spel tussen Julija en haar ouders is subtiel en zeer realistisch, terwijl je voortdurend de onderliggende spanning voelt. Het hypnotiserende geluidsontwerp en sterke acteerspel worden verder tot leven gebracht door het fenomenale werk van cinematograaf Hélène Louvart. Louvart maakte eerder onder andere Lazarro Felice (openingsfilm IFA 2020), de film Never, Rarely, Sometimes, Always (2020) en The Lost Daughter (2021). Murina won dan ook niet voor niets vorig jaar de Caméra d’Or op het filmfestival van Cannes.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 12 maart 2022 11:00 uur
zondag 13 maart 2022 16:15 uur