Navigatie overslaan

Margrete: Queen of the North

DENEMARKEN | 2021 | 120 MIN | CHARLOTTE SIELING
TAAL: DEENS, ZWEEDS, NOORS, ENGELS, DUITS, FRANS | ONDERTITELING: ENGELS


GEANNULEERD

Koningin Margaretha heeft de Scandinavische landen verenigd in de Unie van Kalmar, iets wat geen man nog is gelukt. Maar als haar geadopteerde zoon Erik op het punt staat te trouwen met een Engelse prinses, verschijnt opeens een mysterieuze man. Hij zegt haar doodgewaande zoon te zijn, en claimt de troon.

ABOUT THE MOVIE

In verband met een technisch probleem vervalt de vertoning van Margrete: Queen of the North vanmiddag om 13:30 uur. Maar we hebben goed nieuws: in plaats daarvan vertonen we The Worst Person in the World om dezelfde tijd! Had je al tickets voor Margrete? Dan krijg je automatisch je geld terug en kan je via onze website een nieuw ticket bestellen voor film naar keuze, ook als je naar The Worst Person in the World wilt.

Het is 1402 en de Deense koningin Margaretha heeft bereikt wat geen enkele man voor haar ooit bereikte: de vereniging van Denemarken, Noorwegen en Zweden tot één vredelievende alliantie onder de Unie van Kalmar. Als vrouw is ze dan wel officieel niet in de positie om vorst te zijn, maar ze regeert de landen indirect via haar geadopteerde zoon Erik. Als de situatie in het prille koninkrijk wankel en instabieler wordt, besluit Margaretha om Erik uit te huwelijken aan de prinses van Engeland, wat de positie van het koninkrijk zal verstevigen. Maar dan nemen de zaken een duistere wending als Margaretha’s overleden gewaande zoon Oluf ineens voor haar neus staat. Klaar om de troon te claimen. Is dit inderdaad haar zoon? Is het een politiek spel?

Margrete: Queen of the North is een groots historisch epos vol politieke intrige, familieconflicten, jaloezie en geweld. Het verhaal is geinspireerd op het daadwerkelijk gebeurde verhaal van de 'Valse Oluf', die in 1402 claimde de zoon te zijn van Margaretha I van Denemarken. In prachtige middeleeuwse setting slaagt regisseur Charlotte Sterling er in de kostuums, sets en belichting zo verbluffend mogelijk te maken. De film is dan ook de grootste én duurste productie in de Deense filmgeschiedenis. Koningin Margaretha wordt vol overtuiging gespeeld door Trine Dyrholm, die van haar een gelaagd personage maakt, in plaats van een op macht belust cliché.

Watch trailer