Navigatie overslaan

Levante

BRAZILIË, FRANKRIJK, URUGUAY | 2023 | 99 MIN | LILLAH HALLA

TAAL: PORTUGEES, SPAANS | ONDERTITELING: NEDERLANDS

9 MAART 2024 | 11:00 UUR

10 MAART 2024 | 16:45 UUR

Sofia is de ster van de volleybalclub op school, een vrolijk team vol openlijk queer spelers. Vlak voor een allesbepalende wedstrijd ontdekt ze dat ze zwanger is. Tijdens haar zoektocht naar de mogelijkheid voor een abortus, illegaal in Brazilië, wordt ze het doelwit van anti-abortusactivisten. Maar samen met haar vriendin en teamgenoten haalt Sofia kracht en steun uit hun onvoorwaardelijke vriendschap.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

De 17-jarige Sofia (prachtig gespeeld door Ayomi Domenica) is de ster van de volleybalclub bij haar op school, een vrolijk team vol openlijk queer spelers. Vlak voor een allesbepalende wedstrijd ontdekt ze dat ze zwanger is. Tijdens haar zoektocht naar de mogelijkheid voor een abortus, illegaal in Brazilië, wordt ze het doelwit van anti-abortusactivisten. Maar hoewel Sofia gecriminaliseerd wordt door een samenleving die de ingreep volledig veroordeelt, weigert ze zich te laten onderdrukken. Samen met haar vriendin en teamgenoten put ze kracht en steun uit hun onvoorwaardelijke vriendschap.

Levante is het vurige, kleurrijke en knallende debuut van de Braziliaanse regisseur Lillah Halla. Zij benadert haar personages oprecht, zonder terughoudendheid en vol liefde, wat te zien is aan de wijze waarop ze hun interacties filmt, hun lichamen en hun vriendschap. Een krachtige oproep voor inclusie en het recht op zelfbeschikking, met een groot hart en een sterk verlangen om de huidige verhardende politieke realiteit ten goede te veranderen.

---------

Deze film wordt vertoond i.s.m. Roze Filmdagen, het LGBTQ+ Film Festival in Amsterdam. Artistiek leider Werner Borkes verzorgt op zaterdag 9 maart een inleiding voorafgaand aan de vertoning.

Roze Filmdagen is een twaalfdaags filmfestival dat films en documentaires vertoont met LHBTQ+ gerelateerde thema’s. Met jaarlijks zo’n 130 titels uit ruim veertig verschillende landen geeft het festival een goed beeld wat er wereldwijd op de ‘roze’ agenda gebeurt. Met zowel populaire films als kleinere alternatieve titels, die meestal niet in de bioscoop te zien zijn, toont Roze Filmdagen verhalen waarmee de doelgroep zich kan identificeren, waar de hele gemeenschap zichtbaar is, waar rolmodellen te vinden zijn en seksuele diversiteit gevierd wordt. Met groot plezier presenteren IFA en Roze Filmdagen dit jaar voor de vijfde keer op rij een (wederzijds) gastprogramma.

Speeltijden

zaterdag 9 maart 2024 11:00 uur
zondag 10 maart 2024 16:45 uur