Navigatie overslaan

La Traversée

FRANKRIJK, TSJECHIË | 2021 | 84 MIN | FLORENCE MIAILHE
TAAL: FRANS, ENGELS | ONDERTITELING: ENGELS


12
MAART 2022 | 13:45 UUR
13 MAART 2022 |
19:15 UUR

Prachtig geanimeerde film over de spannende en meeslepende reis van Kyona en haar broertje Adriel, die vanuit hun thuisland aan de rand van Europa moeten vluchten voor een oorlog.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

‘Vergeet vroeger, het verleden is dood’, vertelt bendeleider Iskander aan Kyona en haar broertje Adriel, in het spannende en prachtig geanimeerde La Traversée. Een oorlog, in een niet nader bepaald land aan de rand van Europa, verwoestte het plattelandsdorpje waar de twee woonden en het gezin slaat op de vlucht. Als Kyona en Adriel in de trein van hun ouders gescheiden worden, raken de kinderen dakloos. Ze belanden op straat, waar het leven steeds meer aan kleur verliest. Als ze door een bende verkocht worden aan een rijk maar zeer onempathisch stel, proberen ze te ontsnappen en begint een heroïsch en zenuwslopend avontuur door vervloekte bossen, langs kleurrijke circussen en eindeloze valleien.

La Traversée ('de oversteek') is de eerste lange film van regisseur Florence Miailhe en werd genomineerd voor een César Award voor Beste Animatie. Opvallend is de kleurrijke, prentenboekachtige stijl van de animatie. Scènes vloeien moeiteloos in elkaar over en Miailhe laat ook de emoties van de personages overlopen in de tekeningen. Miailhe draagt de film op aan haar moeder Mireille, die niet alleen zelf graag schilderde, maar wiens grootmoeder met haar tien kinderen in 1905 de stad Odessa ontvluchtte tijdens een Joodse pogrom. Vluchten blijft altijd in je zitten, wat je leeftijd ook is.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 12 maart 2022 13:45 uur
zondag 13 maart 2022 19:15 uur