Navigatie overslaan

La Ragazza del Futuro

ITALIË | 2022 | 97 MIN | MARTA SAVINA

TAAL: ITALIAANS | ONDERTITELING: NEDERLANDS

11 MAART 2023 | 14:00 UUR

12 MAART 2023 | 20:00 UUR

De 17-jarige Lia strijdt in het Sicilië van de jaren ‘60 tegen de eeuwenoude traditie van het ‘herstellende huwelijk’, en vecht voor zelfbeschikking. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat een wetsverandering teweeg bracht.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

De vrolijke 17-jarige Lia woont met haar ouders en broertje in een Siciliaans dorp. Ze helpt haar vader graag op het land, en hoopt dat de priester haar dit jaar uitkiest om Maria te spelen tijdens de kerstdienst. Ze kent al een tijdje de flamboyante Lorenzo, zoon van de burgemeester. Als hij na een aantal maanden terugkeert naar het geboortedorp, pakken ze hun vriendschap weer op. Lorenzo wil duidelijk meer dan vriendschap, maar Lia is afhoudend. Op een avond ontvoert hij Lia naar zijn berghut, waar hij haar dwingt tot seks. Volgens de heersende moraal moet ze de eeuwenoude traditie van het 'herstellende' huwelijk aanvaarden en trouwen om haar eer te redden. Maar Lia accepteert dit niet en laat het tot een rechtszaak komen, ondanks (al dan niet verhulde) bedreigingen.

La Ragazza del Futuro, het debuut van regisseur Marta Savina, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal: in 1965 weigederde de jonge Franca Viola te trouwen met haar verkrachter, het neefje van een lokale mafiabaas. Haar moed baande de weg voor vrouwenrechten in een maatschappij waar de machtigsten de regels bepalen, en bracht uiteindelijk een wetsverandering teweeg.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 11 maart 2023 14:00 uur
zondag 12 maart 2023 20:00 uur