Navigatie overslaan

La Mif

ZWITSERLAND | 2021 | 110 MIN | FRED BAILLIF
TAAL: FRANS | ONDERTITELING: NEDERLANDS

12 MAART 2022 | 21:00 UUR
13 MAART 2022 |
11:15 UUR

Een openhartig portret van zeven jonge vrouwen, die als een familie ('de Fam') samenwonen in een opvanghuis, en van hun begeleiders, die vanwege én ondanks alle moeilijkheden zoveel mogelijk liefde en veiligheid proberen te geven.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

La Mif vertelt het openhartige verhaal van zeven jonge vrouwen die samenwonen als een familie, zonder dat ze daar zelf voor kozen. Met ieder hun eigen achtergrond en levensverhaal vinden ze in deze opvang iets wat lijkt op een thuis. Het is de jongeren aangepraat, ingeprent dat ze anders zijn, dat ze buiten de maatschappij staan, maar samen zijn ze een 'Fam', een familie. Ze zijn kwetsbaar, maar 'kwetsbaar betekent niet dom', zoals bevlogen director Lora (fascinerende rol van Claudia Gob) stellig zegt. De meiden doen soms stoer en grof, soms zacht; soms rebels en agressief, dan weer speels en onzeker, vol verdriet. Het zijn rijke personages, met dialogen door de spelers zelf vormgegeven, in hun eigen taalgebruik. De rollen worden namelijk gespeeld door mensen die daadwerkelijk in de jeugdzorg zitten en werken, waarmee regisseur Fred Baillif (zelf voormalig sociaal werker) een extra dimensie aan het verhaal geeft.

Sociaal werker is een zwaar beroep, maar La Mif is bijna een ode aan de begeleiders. Ze proberen jongeren veiligheid te geven, (zelf)vertrouwen en zoveel mogelijk liefde, maar conflicten zijn onvermijdelijk en er blijven altijd regels. Ze zijn niet hun ouders, hoe dicht ze soms ook bij die rol in de buurt komen. Bijna als een echte familie.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 12 maart 2022 21:00 uur
zondag 13 maart 2022 11:15 uur