Navigatie overslaan

Kokon

DUITSLAND | 2020 | 95 MIN | LEONIE KRIPPENDORF
TAAL: DUITS | ONDERTITELING: NEDERLANDS


12
MAART 2022 | 11:15 UUR
13 MAART 2022 |
18:45 UUR

Zomers en vlot coming-of-ageverhaal van de jonge Nora uit het Berlijnse Kreuzberg, die eindelijk uit de schaduw van haar zus stapt als ze voor de zelfverzekerde Romy valt.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

Nora is veertien jaar en leeft stil en onopvallend in de hippe wijk Kreuzberg in Berlijn. Met haar uitbundige grote zus en diens vrienden dwaalt ze door de eentonige woonblokken, over feestjes, langs het zwembad en in de zon. De jongeren om haar heen hebben uiteenlopende culturele achtergronden maar vinden elkaar in hun jong-zijn en het gevoel dat de zindernede zomer eindeloos duurt. Waar Nora's zus lijkt alleen maar te geven om uiterlijk, jongens versieren en sociale media, is Nora verlegen en observeert ze de wereld met haar heel eigen blik. Als ze de artistieke Romy ontmoet, voelt Nora zich plotseling niet langer onzichtbaar: de lucht lijkt blauwer en Nora’s lichaam verandert. Als een rups die klaar is voor haar metamorfose kruipt ze eindelijk uit haar cocon, om een prachtige vlinder te worden.

Kokon belicht op ingetogen en creatieve wijze het coming-of-ageverhaal van de jonge Nora. Op realistische en kleurrijke wijze legt regisseur Leonie Krippendorff, die ook het scenario schreef, een zomer vol verandering vast. De film ging in première tijdens de Berlinale in 2020, als openingsfilm van het programma voor jongvolwassenen. Kokon ontving daar ook een Kristallen Beer-nominatie voor beste jeugdfilm.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 12 maart 2022 11:15 uur
zondag 13 maart 2022 18:45 uur