Navigatie overslaan

Klondike

OEKRAÏNE | 2022 | 100 MIN | MARYNA ER GORBACH

TAAL: OEKRAÏENS, RUSSISCH, TSJETSJEENS, NEDERLANDS | ONDERTITELING: NEDERLANDS

11 MAART 2023 | 19:45 UUR

12 MAART 2023 | 13:45 UUR

Een meeslepende blik van binnenuit op de oorlog in Oost-Oekraïne, het neerstorten van vlucht MH17 en de afwegingen die een hoogzwangere vrouw en haar man moeten maken om zich staande te houden in een wereld die om hen heen afbrokkelt.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

Op 17 juli 2014 schoten pro-Russische separatisten vlucht MH17 boven het oosten van Oekraïne uit de lucht. Het is tevens de dag waarop Klondike begint. In de omgeving en op het erf van Irka en Tolik's boerderij liggen brokstukken van het vliegtuig. Bovendien heeft een slecht gerichte raket van de separatisten een groot gat in hun huis geslagen. Maar ondanks aandringen van haar man, wil de hoogzwangere Irka niet vluchten. Terwijl Irka en Tolik verloren verder leven, bromt de oorlog in Oost-Oekraïne door op de achtergrond. Als steeds meer dorpelingen zich bij de seperatisten aansluiten wordt de situatie snel onhoudbaar. Wie is te vertrouwen? En wanneer is het te laat om te vluchten?

Regisseur Maryna Er Gorbach schetst met Klondike een beeld van de impact van een oorlog op de burgers die plots in een gevarenzone wonen. De film, die ook de Oekraïense inzending voor de Oscars is, werd voltooid vóór de Russische invasie in Oekraïne in februari 2022, maar is nog even relevant. Een droog absurdisme sluipt Gorbachs film in, maar dat maakt de realiteit niet minder huiveringwekkend.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 11 maart 2023 19:45 uur
zondag 12 maart 2023 13:45 uur