Navigatie overslaan

It's Raining Women

FINLAND | 2022 | 86 MIN | MARI SOPPELA

TAAL: ENGELS, FINS, FRANS, POOLS, ESTS, JAPANS | ONDERTITELING: NEDERLANDS

11 MAART 2023 | 15:45 UUR

Finse Filmmaker Mari Soppela onderzoekt (on)gelijke kansen op de werkvloer en ontmoet vrouwen van over de hele wereld die het complexe 'glazen plafond' proberen te doorbreken, hebben doorbroken of een rechtszaak aanspanden tegen hun werkgever.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

In de documentaire It’s Raining Women onderzoekt Finse Filmmaker Mari Soppela het ‘glazen plafond’ waar vrouwen van over de hele wereld mee te maken krijgen. De zogenaamde ‘Glass Ceiling’-index van het tijdschrift The Economist, waarop Nederland de top 20 niet haalt, geeft een concreet beeld van de landen waar vrouwen in de geïndustrialiseerde wereld de beste vooruitzichten hebben op gelijke kansen op de werkvloer. Soppela reist in vijf jaar tijd de wereld over om dit eigenaardige evenwicht onder de loep te nemen. Onderweg verzamelt ze perspectieven van vrouwen die dit glazen plafond proberen te doorbreken of hebben doorbroken, onder wie de president van Finland, en een vrouw die een rechtszaak aanspande tegen haar werkgever.

-----------

Deze film wordt mede aangeboden door de VVAO, internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, dat sinds 1918 streeft naar positieverbetering en empowerment van vrouwen in alle fasen van hun leven. Voorafgaand aan de vertoning van It’s Raining Women vertelt Sophie Witteveen, landelijke voorzitter van de VVAO, over de loonkloof en de mondiale ongelijkheid die de film schetst en zal ze deze in een Nederlandse context plaatsen. Waarom scoort Nederland op dit vlak zo laag vergeleken met andere landen? Is er te weinig bewustzijn dat er een glazen plafond is? Werken vrouwen wel genoeg samen om het te doorbreken? Ontbreekt het ons aan zelfvertrouwen, of vinden de meeste vrouwen in Nederland het eigenlijk wel best? Na afloop van de film gaat Witteveen in gesprek met Mari Soppela, de regisseur van It’s Raining Women.

De filmvertoning wordt omlijst door een korte inleiding (in het Nederlands) door VVAO-voorzitter Sophie Witteveen, en een nagesprek met regisseur Mari Soppela (in het Engels).Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 11 maart 2023 15:45 uur