Navigatie overslaan

IFA Perspectief: Barbie

Podcast met Gerlinda Heywegen

SPOTIFY | SOUNDCLOUD | YOUTUBE

About

Deze zomer kleurde de hele wereld roze. Jong en oud trok naar de bioscoop om te kijken naar de sensatie van 2023: Barbie. Er is al veel gezegd en geschreven over deze film, en ook IFA doet door middel van een intergenerationeel gesprek graag mee met de beschouwing. Hoe kijken vrouwen van verschillende generaties naar deze film? Wat valt ze het meest op? Welke lessen kunnen ze van elkaar leren? 

Elk jaar neemt IFA een film of een thema onder de loep om met behulp van een panel te bespreken en in perspectief te zetten. Naar aanleiding van Barbie, de meest recente film van de Amerikaanse regisseur Greta Gerwig (o.a. Little Women en Lady Bird), besteden we deze editie van IFA Perspectief aandacht aan de rol die de tijd waarin je opgroeit speelt in het kijken naar deze film. Het gesprek tussen verschillende generaties staat tijdens heel IFA 2024 in de schijnwerpers.

IFA Perspectief is ook dit jaar weer in de vorm van een podcast. Te gast zijn Maureen Wachtmeester (Programmeur Jongeren en Educatie bij IFA), Fenny Wijnholds (oud-voorzitter IFA) en Britt Cornelder (filmstudent). Het gesprek wordt geleid door filmjournalist Gerlinda Heywegen.

Beluister de IFA-podcast op Spotify, SoundCloud of YouTube.