Navigatie overslaan

Ich Bin Dein Mensch

DUITSLAND | 2021 | 102 MIN | MARIA SCHRADER
TAAL: DUITS | ONDERTITELING: NEDERLANDS


12 MAART 2022 |
18:30 UUR
13 MAART 2022 |
11:00 UUR

Om in aanmerking te komen voor een onderzoeksbudget, neemt wetenschapper Alma deel aan een bijzonder experiment: ze moet drie weken lang samenwonen met een levensechte robot, in alles ontworpen als haar perfecte partner.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

Wetenschapper Alma werkt als archeoloog in het prestigieuze Pergamonmuseum in Berlijn, waar zij onderzoek doet naar poëzie in oude bestuurlijke teksten. Het museum kan in aanmerking komen voor een speciaal onderzoeksbudget, maar daarvoor is deelname aan een bijzondere studie verplicht. Alma moet, bij wijze van een laatste proef, drie weken lang samenwonen met de levensechte robot Tom. Tom is volledig afgestemd op Alma’s wensen, behoeften en karakter. Als mechanische evenknie van haar perfecte levenspartner gaat hij tot het uiterste om haar gelukkig te maken. Dit alles tot Alma’s grote frustratie én verwarring.

Het charmante Ich bin dein Mensch drijft op de chemie tussen de Britse acteur Dan Stevens (Downton Abbey) en Maren Eggert (Tatort). Eggert won dan ook de acteerprijs op de Berlinale in 2021, waar de film ook in première ging. Dat de film meer is dan een oppervlakkige romantische komedie, zit ‘m in de manier waarop regisseur Maria Schrader (vooral bekend van de Netflix-miniserie Unorthodox) zich richt op grotere filosofische vraagstukken. Kritisch bevraagt zij zowel de rol van technologie in ons leven, als de manier waarop wij denken over relaties en onze verwachtingen van de ander.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 12 maart 2022 18:30 uur
zondag 13 maart 2022 11:00 uur