Navigatie overslaan

Humanist Vampire Too Sensitive to Kill

CANADA | 2023 | 92 MIN | ARIANE LOUIS-SEIZE

TAAL: FRANS | ONDERTITELING: NEDERLANDS

9 MAART 2024 | 21:00 UUR

10 MAART 2024 | 11:00 UUR

Tienervampier Sasha heeft een probleem. Haar hoektanden komen niet door als ze honger heeft, maar alleen als ze empathie voelt voor haar slachtoffer. Zelf vindt ze zakjes bloedplasma een prima surrogaat, maar haar ouders dringen erop aan dat ze een échte vampier wordt. Dan ontmoet ze de depressieve Paul, die het leven niet meer ziet zitten - wellicht zijn ze elkaars perfecte redding? Komisch en een beetje bloederig.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

Sasha (Sara Montpetit) is een tienervampier (nou ja, een tiener van 68) met een probleem. In tegenstelling tot haar familieleden komen haar hoektanden niet door als ze honger heeft maar alleen als ze empathie voelt voor haar slachtoffer. Zelf vindt ze zakjes bloedplasma een prima surrogaat, maar haar ouders vinden het echt hoogste tijd dat ze zich tot een echte vampirella transformeert. Dan ontmoet ze Paul (Félix-Antoine Bénard), een chronisch depressieve puber die ervan overtuigd is dat het leven hem niks te bieden heeft en zich daarom als haar gewillige prooi aanbiedt. Zijn ze elkaars perfecte redding?

Regisseur Ariane Louis-Seize wilde al een poos een vampierfilm maken, en met haar eerste lange speelfilm bezweerde ze haar eigen angst rond de dood. De originele titel van de film, Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person, zegt veel over de houding en de praktische aanpak van Sasha. Net als Paul voelt zij zich niet thuis in de wereld die voor haar ligt, maar Louis-Seize wilde hun zoektocht niet enkel tragisch maken – in hun ontmoeting zit licht en hoop, en een flinke dosis (zwarte) humor.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 9 maart 2024 21:00 uur
zondag 10 maart 2024 11:00 uur