Navigatie overslaan

Het meisje dat vervloekt was

NEDERLAND | 2021 | 46 MIN | ZARA DWINGER
TAAL: NEDERLANDS, TURKS | ONDERTITELING: ENGELS

Gizem spendeert haar dagen blowend op de bank en bespiedt haar buren door een verrekijkertje. Wanneer haar overbuurjongen plotseling verdwijnt, komt zij uit haar comfortabele rookwolk en begint ze aan een vreemde, tragikomische zoektocht.

ABOUT THE MOVIE

Gizem (Sinem Kavus) brengt haar dagen glurend naar de buren en blowend op de bank door. Volgens haar familie is ze vervloekt, en het beschermingsamulet van haar moeder lijkt daaraan niets te veranderen. Gizem zit vast in haar vertrouwde routine, met in haar ene hand een joint en in de andere een verrekijker. Dan verdwijnt haar buurjongen plotseling en besluit ze voor het eerst de comfortabele muren van haar huis achter zich te laten. Je kunt toch niet zomaar verdwijnen als mens - je bent toch geen sok? Knetterstoned zet ze de eerste stappen in haar vreemde avontuur. Het is het begin van een bijzondere en tragikomische neo-noir, vol vreemde ontmoetingen, inbrekers, matrassen en mysterie.

Regisseur Zara Dwinger is geen onbekende van IFA. Haar korte films Sirene (2017) en Yulia & Juliet (2018) waren tijdens eerdere edities te zien in de kortefilmcompetitie KersVers. Met Het meisje dat vervloekt was geeft Dwinger haar eigen, luchtige draai aan het genre, met Sinem Kavus als anti-held-detective. Een film met heerlijke outfits, droge humor en lekkere muziek, over eenzaamheid, familie en anders zijn. Een zoektocht die je niet snel zult vergeten.

Watch trailer

Speeltijden

zondag 13 maart 2022 13:30 uur