Navigatie overslaan

Girls, Girls, Girls

FINLAND | 2022 | 100 MIN | ALLI HAAPASALO

TAAL: FINS | ONDERTITELING: NEDERLANDS

11 MAART 2023 | 21:15 UUR

Deze Finse feelgood-publiekslieveling volgt drie jonge vrouwen die op het punt staan volwassen te worden. Tijdens drie vrijdagavonden ervaren Mimmi en Emma de wereldschokkende effecten van verliefdheid, terwijl Rönkkö zoekt naar een jongen die haar van seks kan laten genieten.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

Beste vriendinnen Mimmi en Rönkkö proberen de duisternis van de Finse winter te bedwingen met hun onstuitbare lust voor leven en liefde. Wanneer Mimmi, in de smoothiebar waar ze werken, kunstschaatsster Emma ontmoet, is ze op slag verliefd. De eigenzinnige Rönkkö is daarentegen op zoek naar een jongen, maar vooral één die haar van seks kan laten genieten. Iedere vrijdag maken de vriendinnen zich klaar voor een feestje, en gedurende drie van deze vrijdagen ontdekken Mimmi, Rönkkö en Emma de wereldschokkende effecten van verliefdheid, en hoe bevrijdend het is als je iemand tegenkomt die naar hetzelfde zoekt is als jij - of eigenlijk, iemand die het prima vindt om niet te zoeken, samen.

De Finse coming-of-agefilm Girls, Girls, Girls van regisseur Alli Haapasalo ging in première op het Sundance Film Festival, waar het prompt de publieksprijs won. Niet vreemd, met zulke sympathieke personages, vriendschap zo aanstekelijk in beeld gebracht en een flinke dosis plezier.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 11 maart 2023 21:15 uur