Navigatie overslaan

Fluisteraars

NEDERLAND | 2024 | 25 MIN | SASKIA JEULINK

TAAL: NEDERLANDS | ONDERTITELING: GEEN

10 MAART 2024 | 16:00 UUR

Wat gebeurt er met je werk als je er niet meer bent, wie ontfermt zich daarover? Dat vroeg beeldend kunstenaar Loes Heebink zich af toen een collega kort na de opening van een gezamenlijke tentoonstelling overleed. Ze nam het heft in eigen hand en besloot haar kunst te recyclen. Een korte documentaire over vergankelijkheid en kwetsbaarheid, met drie beeldend kunstenaars uit Drenthe en Groningen: Loes Heebink, Henk Kraayenzank en Gjalt Blaauw.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

Wat gebeurt er met je werk als je er niet meer bent? Wie ontfermt zich daarover? Dat vroeg beeldend kunstenaar Loes Heebink zich af toen er plotseling een collega overleed, kort na de opening van een gezamenlijke tentoonstelling. Ze nam het heft in eigen hand en besloot haar eigen kunst te recyclen. Fluisteraars is een korte documentaire over vergankelijkheid en kwetsbaarheid in handen van drie noordelijke beeldend kunstenaars: Loes Heebink, woonachtig in Drenthe, en Henk Kraayenzank en Gjalt Blaauw uit Groningen.

Saskia Jeulink is met Fluisteraars opnieuw te gast op IFA. Eerder was haar documentaire Weg uit de stad (2021), geregisseerd met Tom Tieman en genomineerd voor Beste Groninger Film, op het festival te zien. Met Symfonie voor de Veenkoloniën (2015) wist ze deze prijs al te verzilveren. Als betrokken noordelijke filmmaker richt Jeulink graag de camera op verhalen uit de omgeving.

----------

Fluisteraars gaat tijdens IFA in première in aanwezigheid van de kunstenaars en regisseur Saskia Jeulink. Na afloop is er gelegenheid tot napraten in de foyer.

Watch trailer

Speeltijden

zondag 10 maart 2024 16:00 uur