Navigatie overslaan

Employee of the Month

BELGIË | 2022 | 75 MIN | VÉRONIQUE JADIN

TAAL: FRANS | ONDERTITELING: NEDERLANDS

11 MAART 2023 | 19:00 UUR

12 MAART 2023 | 18:15 UUR

Inès werkt bij een schoonmaakmiddelenbedrijf. Ze is de perfecte werknemer, maar wordt ondergewaardeerd en seksistisch behandeld. Als ze pleit voor loonsverhoging komt haar baas geheel per ongeluk om, en zitten Inès en stagiaire Mélody plots met een lijk in hun maag. Er zit maar één ding op: schoonmaken die hap.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

De 45-jarige Inès (Jasmina Douieb) werkt al ruim zeventien jaar bij EcoCleanPro, een bedrijf in schoonmaakmiddelen. Inès is de perfecte werknemer en gedraagt zich voorbeeldig, maar wordt als enige vrouw in een seksistisch kantoor onderbetaald en ondergewaardeerd. Nadat de regiomanager bekendmaakt hoe groot de verschillen zijn tussen Inès' salaris en dat van haar mannelijke collega's, besluit ze de stoute schoenen aan te trekken. Het verzoek om loonsverhoging aan haar baas Patrick (Peter Van den Begin) loopt volledig uit de hand wanneer stagiair Mélody (Laetitia Mampaka) tussenbeide komt. Geheel per ongeluk overleeft Patrick de confrontatie niet en alles wijst erop dat Inès en Mélody hiervoor zullen opdraaien. En wat doe je, als je plots met een lijk in je maag zit? Er zit maar één ding op: schoonmaken die hap!

Employee of the Month, van de Belgische regisseur Véronique Jadin, is een feministische komedie over een vrouw die zich realiseert dat ze het heft - letterlijk - in eigen hand kan nemen. Over empowerment dus, maar ook over seksisme en racisme op de werkvloer. Jadin zet situaties slim-vilein neer, met heerlijk tenenkrommende typetjes en Jasmina Douieb als geweldig middelpunt, die er als Inès met toenemend plezier achterkomt dat na het eerste ongeluk het volgende misschien wel in een héél klein hoekje zit.

Op zaterdag 11 maart (zaal 5, 19:00) is regisseur Véronique Jadin na afloop van de filmvertoning aanwezig voor een Q&A.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 11 maart 2023 19:00 uur
zondag 12 maart 2023 18:15 uur