Navigatie overslaan

C'è Ancora Domani

ITALIË | 2023 | 118 MIN | PAOLA CORTELLESI

TAAL: ITALIAANS | ONDERTITELING: NEDERLANDS

9 MAART 2024 | 20:00 UUR

10 MAART 2024 | 13:30 UUR

Delia (Paola Cortellesi) woont met haar kinderen, haar hardhandige tirannieke man en zieke schoonvader in het Rome van 1946. De stad balanceert tussen de bevrijdingsroes en tekorten van de voorbije oorlog. Wanneer de zichzelf wegcijferende Delia een mysterieuze brief ontvangt, wakkert die haar moed aan om te streven naar een beter leven. Geïnspireerd door de verhalen van (over)grootmoeders.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

Delia (Paola Cortellesi) woont met haar kinderen, haar man Ivano en zieke schoonvader in een kelderwoning in het Rome van 1946. De stad balanceert tussen de bevrijdingsroes en de tekortkomingen van de voorbije oorlog. Delia berust in haar traditionele rol van echtgenote en moeder die de eindjes aan elkaar moet knopen. Patrias familias Ivano is minachtig en hardhandig en heeft alleen ontzag voor zijn manipulerende vader, voor wie Delia een makkelijke verzorgster is. Als dochter Marcella zich verlooft met een jongen uit de middenklasse is de familie verheugd. Delia ziet dit als Marcella’s kans om hetzelfde lot te ontlopen. Maar alles verandert wanneer Delia een mysterieuze brief ontvangt die haar moed aanwakkert om te streven naar een beter leven – en niet alleen voor zichzelf… Geïnspireerd door de verhalen van grootmoeders en overgrootmoeders.

C’è Ancora Domani is het regiedebuut van prijswinnend Italiaans actrice, scenarioschrijver en auteur Paola Cortellesi. In dit originele en stijlvol vormgegeven drama, dat je aan het einde op briljante wijze in de realiteit plaatst, speelt Cortellesi zelf de hoofdrol.

---

Voorafgaand aan de filmvertoning op zondag 10 maart verzorgt Maaike Meijer, emeritus hoogleraar genderstudies van de Universiteit van Maastricht, een inleiding. Na onder meer haar biografieën van M. Vasalis en van F. Harmsen van Beek, verscheen in 2023 Meijers boek Radeloze Helden: De verbeelding van mannelijkheid in literatuur en film.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 9 maart 2024 20:00 uur
zondag 10 maart 2024 13:30 uur