Navigatie overslaan

Blackbird Blackbird Blackberry

ZWITSERLAND, GEORGIË | 2023 | 110 MIN | ELENE NAVERIANI

TAAL: GEORGISCH | ONDERTITELING: NEDERLANDS

9 MAART 2024 | 13:45 UUR

48-jarige Etero koestert haar vrijheid evenzeer als haar winkel en haar bramen. In haar Georgische provinciedorp roddelt men over haar ongebondenheid, maar ze is trots op haar onconventionele leven. Als ze na een onverwachte gebeurtenis als een blok voor leverancier Murman valt, gaat ze tegen alle conventies in op seksuele ontdekkingstocht.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

Etero koestert haar vrijheid evenveel als haar winkel en de bramen die ze plukt. In haar Georgische dorp is ze het middelpunt van geroddel omdat ze geen man heeft, maar ze is trots op haar onconventionele leven. Tot ze als een blok valt voor leverancier Murman. Na 48 jaar maagdelijkheid en ongebondenheid komt Etero plots in een gepassioneerde romance terecht, en komt ze voor de onvermijdelijke keuze: alleen door of samen? Met veel charme en schilderachtig camerawerk meandert dit internationaal geprezen portret van een eigengereide vrouw tussen het plezier van seksuele ontdekking en de bevrijdende zelfstandigheid van alleen zijn. Blackbird Blackbird Blackberry is een film vol geduld en gevoel, met veel liefde voor het hoofdpersonage, zeer sterk gespeeld door Eka Chavleishvili.

De Georgische filmmaker Elene Naveriani merkte in een interview op dat de seksualiteit van vrouwen vanaf een bepaalde leeftijd niet meer lijkt te bestaan, en dat hoe verder weg je van de stad komt, hoe meer rigide en conservatief de maatschappij is. Precies in zo’n dorp, tussen traditie en moderner leven, maakt Naveriani Etero en haar seksualiteit volop zichtbaar – een ontdekking waardoor Etero zich op prachtige wijze bevrijdt.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 9 maart 2024 13:45 uur