Navigatie overslaan

Aurora's Sunrise

DUITSLAND, ARMENIË, LITOUWEN | 2022 | 96 MIN | INNA SAHAKYAN

TAAL: ARMEENS, ENGELS, TURKS, KOERDISCH, DUITS | ONDERTITELING: NEDERLANDS

11 MAART 2023 | 11:15 UUR

12 MAART 2023 | 17:00 UUR

Animatie-documentaire over het onwaarschijnlijke leven van de jonge Aurora Mardiganian. Nadat ze van Armenië naar Amerika vlucht, wordt ze door de verfilming van haar eigen verhaal het gezicht van de humanitaire campagne tegen de Armeense genocide.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

Aurora Mardiganian, geboren onder de naam Arshaluys, is nog praktisch een kind wanneer ze naar de VS vlucht, op zoek naar haar geëmigreerde broer. Ze is alles in de Armeense genocide kwijtgeraakt, inclusief de rest van haar familie. Eenmaal in New York wordt haar uitzonderlijke verhaal opgepikt door de media: een knappe jonge meid, verkocht en misbruikt, heeft aan die hel weten te ontsnappen! En om aandacht te vragen voor een humanitaire campagne wordt het verhaal zelfs verfilmd: Auction of Souls, waarin ze - ongelofelijk maar waar - zelf de hoofdrol speelt, gaat in 1919 groots in première. De film is razend succesvol, maar de nu beroemde Mardiganian bezwijkt bijna onder de traumatische herbelevingen. Toch kiest ze ervoor zich uit te blijven spreken, in de hoop haar volk te redden.

In Aurora’s Sunrise vertelt regisseur Inna Sahakyan dit onwaarschijnlijke verhaal, gebaseerd op Mardiganians memoires Ravished Armenia. Schilderachtige animaties worden afgewisseld met originele beelden uit Auction of Souls, waarvan de filmrollen grotendeels verloren zijn gegaan, en archiefbeelden van interviews met Mardiganian op leeftijd. Ze wilde zorgen, net als Sahakyan, dat de Armeense genocide nooit wordt vergeten.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 11 maart 2023 11:15 uur
zondag 12 maart 2023 17:00 uur