Navigatie overslaan

Annie Colère

FRANKRIJK | 2022 | 119 MIN | BLANDINE LENOIR

TAAL: FRANS | ONDERTITELING: NEDERLANDS

11 MAART 2023 | 21:00 UUR

12 MAART 2023 | 13:45 UUR

Frankrijk, 1974. Annie, arbeider en moeder van twee kinderen, wordt ongepland zwanger. Ze ontmoet de leden van MLAC, de Beweging voor de Vrijheid van Abortus en Anticonceptie, die in de ogen van de publieke opinie illegale abortussen uitvoert.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

Het is februari 1974 wanneer Annie (Laure Calamy), werkende moeder van twee kinderen, opnieuw zwanger wordt. De zwangerschap is echter niet gepland en abortus is illegaal in Frankrijk. Voor Annie zijn er daarom weinig opties, maar een ontmoeting met de leden van het MLAC, de Beweging voor de Vrijheid van Abortus en Anticonceptie, biedt mogelijkheden. De actiegroep, die naast het verspreiden van kennis en informatie ook illegale abortussen uitvoert, neemt Annie al gauw in haar midden op. Terwijl het vuur in Annie feller begint te branden en haar leven nieuwe betekenis krijgt door de steun en lessen van Hélène (Zita Hanrot), woedt de strijd voor de aanpassing van de abortuswet voort.

Het sterke en warme Annie Colère is geregisseerd door Blandine Lenoir en bespreekt in historische context een onderwerp dat vandaag de dag nog even relevant is. De film, die op onder andere de filmfestivals van Locarno en Namen in de prijzen viel, toont de kracht van solidariteit en activisme, maar ook het belang van aandacht en nauwkeurigheid in een situatie en rond een keuze die voor geen enkele vrouw eenvoudig is.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 11 maart 2023 21:00 uur
zondag 12 maart 2023 13:45 uur