Leuk dat je hier kijkt! We zijn momenteel druk bezig met ons programma.
Nog even en het hele programma van IFA 2020 is hier te lezen. Houd onze berichtgeving in de gaten!

 

Het hart van het programma wordt gevormd door het onderdeel Spotlight, waarin een gevarieerde selectie nieuwe speelfilms, documentaires, korte films en klassiekers wordt getoond. Al deze films hebben één ding gemeen: ze zijn allen gerealiseerd door uitstekend vrouwelijk talent, zowel voor als achter de camera. Ook tonen we minder bekende films uit het voorgaande seizoen en organiseren we enkele boeiende specials en filmevents.

Van genderneutrale babykleertjes bij de HEMA tot ‘beste reizigers’ in de omroepberichten van de NS. In 2017 werd de term ‘gender’ steeds meer in de mainstream media besproken. Binnen het programmaonderdeel Gender Benders vertonen we films gerelateerd aan genderproblematiek in de breedste zin van het woord. Op deze manier maken we belangrijke onderwerpen als gelijke rechten, discriminatie, stereotypering en onderdrukking zo toegankelijk mogelijk.

Een caleidoscoop van verschillende mensen, (sub)culturen en ervaringen: in World Views komen verborgen verhalen afkomstig uit alle windstreken aan bod. Het programma is een mozaïek van cinematische snapshots dat een andere kijk op onze wereld biedt.

IFA wil een platform bieden voor (nog) onontdekt filmtalent. Tijdens het festival zie je onder de noemer KersVers prachtige films van opkomende vrouwelijke regisseurs uit Nederland en, specifiek voor IFA 2018, Denemarken. Daarnaast wordt lokaal talent ondersteund met het onderdeel Noordsterren. Hierin tonen we werk van beginnende filmmakers uit Drenthe, Friesland en Groningen. Tenslotte hebben leerlingen van het Drenthe College met hulp van professionals hun eigen korte films gecreëerd, in het project DCinema.

Naast alle filmpracht is er tijdens het IFA ook een fijn, thematisch aansluitend randprogramma. Met muziekoptredens, installaties en cross-overs met andere kunstdisciplines gaan we in Contour een kruisbestuiving aan tussen film en andere (culturele) activiteiten.

IFA BEDANKT HAAR FONDSEN EN SPONSOREN