Navigatie overslaan

Àma Gloria

FRANKRIJK | 2023 | 84 MIN | MARIE AMACHOUKELI-BARSACQ

TAAL: FRANS, KAAPVERDISCH | ONDERTITELING: NEDERLANDS

9 MAART 2024 | 11:00 UUR

10 MAART 2024 | 17:00 UUR

Ontroerende film over de zesjarige Cléo, wiens alleenstaande vader zelden thuis is en die sinds haar geboorte in Parijs wordt opgevoed door de Kaapverdische Gloria. Ze zijn onafscheidelijk, tot Gloria plotseling terug naar huis moet om voor haar eigen kinderen te zorgen. Als Cléo de zomer bij Gloria in Kaapverdië mag doorbrengen, vormt dit bezoek hun laatste herinneringen samen.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

De zesjarige Cléo (Louise Mauroy-Panzani) groeit op in Parijs. Sinds haar geboorte wordt ze opgevoed door de Kaapverdische Gloria (Ilça Moreno Zego), terwijl haar alleenstaande vader veel weg is voor werk. Cléo en Gloria zijn onafscheidelijk, tot Gloria plotseling een telefoontje krijgt van haar familie en ze dringend terug naar huis moet om voor haar eigen kinderen te zorgen. Als Cléo de zomer bij Gloria in Kaapverdië mag doorbrengen, vormt dit bezoek hun laatste herinneringen samen. De film krijgt een bijna magische tint door de prachtige stukjes animatie van kunstenaar Pierre-Emmanuel Lyet en de verbeelding van de wereld om Cléo heen – een ooit overzichtelijke wereld die bestond uit Gloria en haarzelf, en die ze nu nog maar half begrijpt.

Marie Amachoukeli, die eerder op het Cannes Filmfestival de Camera d’Or won voor haar co-regie voor Party Girl, levert met Àma Gloria een indrukwekkend soloregiedebuut af. Deze ontroerende coming-of-agefilm, met een bijzonder sterke acteerprestatie van de jonge Louise Mauroy-Panzani, is de Vriendenfilm van IFA 2024.

-------

IFA Vrienden

Als Vriend van IFA ben je een belangrijke ambassadeur van het festival. Daarvoor zijn we je enorm dankbaar en dat willen we graag laten blijken! Je krijgt als Vriend onder andere gratis toegang tot de speciaal geselecteerde Vriendenfilm. Word ook Vriend van IFA!

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 9 maart 2024 11:00 uur
zondag 10 maart 2024 17:00 uur