Navigatie overslaan

Women Make Film: IFA x Forum Groningen

27 juli 2021

Essentiële, verrassende en plafondbrekende parels van vrouwelijke filmmakers: in samenwerking met Forum Groningen bieden we in september 25 films van vrouwelijke filmmakers aan én vertonen we de nieuwe en monumentale docuserie Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema.

Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema is een reis door de geschiedenis van de filmindustrie door de ogen van ’s werelds grootste vrouwelijke regisseurs uit de afgelopen dertien decennia. Met gidsen als Tilda Swinton, Jane Fonda, Debra Winger, Adjoa Andoh, Kerry Fox en Thandie Newton, maken we een 14-uur durende roadtrip!

In veertig hoofdstukken maken we kriskras tussenstops bij leven, liefde, politiek, humor en de dood. Hoe worden deze thema’s precies in beeld gebracht en wat zijn mooie voorbeelden? Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema doet beseffen dat onze filmcanon veel te weinig films van vrouwelijke regisseurs bevat en het bewijst dat vrouwen al heel vroeg in staat waren een mate van innovatie naar de filmindustrie te brengen. Het is een lange reis, maar wel een onvergetelijke, en zeker de moeite waard.

Binnenkort tipt onze filmprogrammeur Henriëtte Poelman meer films uit het programma!

Ben je nu al benieuwd naar het hele programma en wil je alvast kaartjes scoren? Klik dan hier. Wees er snel bij, want vooral de rooftop tickets gaan hard!

Vorige artikel Volgende artikel