Navigatie overslaan

Sandra den Hamer wint IFA Trofee

7 maart 2018

Sandra den Hamer, directeur van EYE in Amsterdam, wint dit jaar de 28ste IFA Trofee. Deze prijs van Internationaal Filmfestival Assen wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrouw die zich verdienstelijk heeft gemaakt in de filmsector. EYE is onder leiding van Den Hamer uitgegroeid tot een wereldwijde belangrijke speler op het gebied van filmrestauratie, filmonderzoek en filmeducatie. De trofee wordt op zondag 11 maart om 13.30 uur tijdens Internationaal Filmfestival Assen uitgereikt in de foyer van de bioscoop van DNK.

Het nationale museum voor de film aan het Amsterdamse IJ beheert meer dan veertigduizend films uit alle genres. Het is een fraaie staalkaart van de filmgeschiedenis, van klassiekers tot kaskrakers en cultfilms. EYE richt de blik echter niet alleen op het verleden, maar volgt ook de actualiteit op de voet met nieuwe aankopen, programma’s, tentoonstellingen en debatten. Den Hamer won in 2015 al de Gouden Kalf voor Filmcultuur.

De IFA Trofee wordt sinds 1990 jaarlijks uitgereikt. Eerdere winnaars waren Sascha Polak, Digna Sinke en Hanna Verboom. Vorig jaar woon Ally Derks de prijs voor haar bijdrage aan de verspreiding van de documentairefilm in Nederland en de rest van de wereld.

Vorige artikel Volgende artikel