Navigatie overslaan

Sandra den Hamer ontvangt IFA Trofee

11 maart 2018

Sandra den Hamer, directeur van EYE in Amsterdam, heeft zondag tijdens Internationaal Filmfestival Assen de 28ste IFA Trofee in ontvangst genomen. Ze kreeg de prijs uitgereikt door Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning. ‘Wat heb jij deze prijs verdiend. Sandra den Hamer heeft een staat van dienst om u tegen te zeggen.’ De IFA Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrouw die zich verdienstelijk heeft gemaakt in de filmsector. EYE is onder leiding van Den Hamer uitgegroeid tot een wereldwijd belangrijke speler op het gebied van filmrestauratie, filmonderzoek en filmeducatie.

‘Ik wil om te beginnen het festival bedanken en feliciteren met deze prachtige selectie van films. Het is ongelooflijk wat jullie hier neerzetten. Vrouwenemancipatie is vandaag de dag nog zo belangrijk. Hollywood kan nog veel van jullie leren’, aldus Sandra den Hamer bij het in ontvangst nemen van de prijs.

EYE, het nationale museum voor de film aan het Amsterdamse IJ beheert meer dan veertigduizend films uit alle genres. Het is een fraaie staalkaart van de filmgeschiedenis, van klassiekers tot kaskrakers en cultfilms. EYE richt de blik echter niet alleen op het verleden, maar volgt ook de actualiteit op de voet met nieuwe aankopen, programma’s, tentoonstellingen en debatten. Den Hamer won in 2015 al de Gouden Kalf voor Filmcultuur.

(Fotografie: Bob de Vries)

Vorige artikel Volgende artikel