Navigatie overslaan

Internationaal Filmfestival Assen zoekt filmtalent

1 november 2017

Het Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film (IFA) zoekt aanstormend filmtalent en (semi-)professionele filmmakers voor de programma’s KersVers en Noordsterren. Met deze programma’s wil het festival opkomende (vrouwelijke) filmmakers een podium bieden. Voor het programma KersVers worden naast makers uit Nederland ook enkele producties uit Denemarken geselecteerd. België. Het festival wil hiermee talentontwikkeling ook internationaal stimuleren en een bijdrage leveren aan de vergroting van het netwerk van (inter)nationaal talent.

Het programmaonderdeel KersVers is specifiek gericht op opkomende vrouwelijke filmmakers uit Nederland en een ander land. De komende editie is dat Denemarken. Beginnende (semi-)professionele, vrouwelijke regisseurs kunnen hun films inzenden. De geselecteerde films worden vertoond tijdens het festival, beoordeeld door een professionele jury en maken ook kans op 500 euro huurtegoed bij Budgetcam. Voor Deense filmmakers geldt dat zij 300 euro krijgen voor hun volgende film.

Met Noordsterren biedt het IFA jaarlijks een podium voor filmtalent uit Groningen, Friesland en Drenthe. De geselecteerde films worden vertoond tijdens het festival, beoordeeld door een professionele jury en maken kans op 500 euro huurtegoed bij Budgetcam. De films mogen, net als het festival, focussen op vrouwen of geregisseerd zijn door een vrouw, maar het is geen vereiste.

Het IFA is geopend voor inzending van zowel documentaire- als fictiefilms in alle genres met een korte of middellange speelduur, geproduceerd tussen 1 januari 2016 en 31 december 2017. De inzendingen moeten voor 1 januari 2018 binnen zijn en kunnen worden ingezonden via:

Noordsterren

KersVers Nederland

KersVers Denemarken

Vorige artikel