Navigatie overslaan

Inleider IFA Presenteert: Saint Omer bekend!

23 januari 2023

Op zondag 5 februari vindt in De Nieuwe Kolk in Assen alweer de tweede editie van IFA Presenteert plaats, met tijdens deze editie de vertoning van de Franse film Saint Omer. De inleiding voorafgaand aan de film wordt verzorgd door Sharona Diop.

Inleiding Sharona Diop

Ndeye Maïmouna Maguette Diop, beter bekend als Sharona Maguette Diop, leidt de film Saint Omer in. Sharona heeft Writing for Performance gestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht en studeerde in 2022 af met een persoonlijk onderzoek waarin kunst en cultuur samenkomen. Dit onderzoek heeft haar een beurs opgeleverd die ze gaat benutten voor de zevendelige kunstreeks LET’S TALK BLACK, waarin de levens van zwarte bi-culturele vrouwen in Europa in verschillende genres zichtbaar worden gemaakt.

De inleiding van Sharona belooft een bijzondere te worden. Ze liet zich namelijk door zowel haar eigen bi-culturele achtergrond als de film Saint Omer inspireren om een poëtische tekst te schrijven. Met muzikale ondersteuning gaat ze deze voordragen aan het publiek

Saint Omer in het kort

De jonge schrijver Rama reist naar Saint Omer om het proces te volgen van Laurence Coly, een Senegalese immigrantenmoeder die terechtstaat voor de moord op haar baby. Saint Omer is de Franse inzending voor de Oscars, het fictiedebuut van bekroond documentairemaker Alice Diop en gaat over de twijfels die met moederschap gepaard gaan en over het aanhoudende racisme in Frankrijk.

Kom jij ook naar IFA Presenteert op 5 februari? Koop hier je kaarten voor Saint Omer!

Tip: als Vriend van IFA krijg je korting op een filmticket. Word je voor 1 februari Vriend? Dan kun je nog van de korting profiteren! Klik hier om Vriend van IFA te worden.

Vorige artikel Volgende artikel