Navigatie overslaan

IFA 2023 zit erop!

12 maart 2023

Het weekend is voorbij gevlogen en IFA 2023 zit er helaas alweer op! We hebben ontzettend van jullie gezelschap genoten. Er was weer een hoop te beleven in DNK, waaronder muziek, kunst, een masterclass, een workshop en natuurlijk heel veel fantastische films: eigenlijk te veel om op te noemen. We zetten daarom een aantal hoogtepunten voor je op een rijtje, zodat jij vast kunt beginnen met nagenieten. De volgende editie van IFA vindt plaats op 8, 9 en 10 maart 2024. Ben jij erbij?

Vrijdag
Het festival werd op vrijdagavond spectaculair afgetrapt met de openingsact van lichtkunstenaar Anne Fie Salverda en componist Nora Beyer. Samen ontwikkelden ze een visuele muzikale ervaring met getekende animaties. Vanuit een volle zaal overhandigde gedeputeerde Nelleke Vedelaar de IFA Trofee aan de winnaars van dit jaar: Manoushka Zeegelaar Breeveld en Iraida Markus-Meerzorg, de initiatiefnemers van KLEUR. Hierna volgde de openingsfilm L'Immensità. In de foyer van DNK werd het festivalweekend goed ingeluid door DJ Jollyfish.

Zaterdag
Inleidingen, nagesprekken, een talkshow en een prijsuitreiking. Tijdens de IFA-zaterdag stond veel leuks op de agenda. Zo gaf Sia Hermanides (regisseur) een Masterclass in de Beijk Foyer en was ze later op de dag voorafgaand aan de vertoning van haar film White Berry aanwezig voor een Q&A. Ook was regisseur Véronique Jadin na afloop van haar film Employee of the Month aanwezig voor een Q&A. In de bioscoopfoyer vond 's middags de Talkshow plaats met Gerlinda Heywegen als host. 's Avonds reikten juryleden Werner Borkes (artistiek leider van Roze Filmdagen), Sanne Rovers (documentaire- en multimediaregisseur en lid van Docmakers) en Omar Larabi (filmjournalist) de prijs voor Beste Noorderlijke Film uit aan Noordsterren-winnaar Julian Verkerk voor zijn film Jäger en won Madeleine Homans film Vacht de prijs voor Beste Nederlandse Film in de KersVers-competitie.

Zondag
Op onze laatste festivaldag was regisseur Nafiss Nia aanwezig voor een nagesprek bij de vertoning van haar film Die Middag en gaf Floor van der Meulen (regisseur van Pink Moon) een Q&A. Ook vandaag hostte Gerlinda Heywegen weer een enerverende Talkshow in de bioscoopfoyer. Maker Lilian Anneloes en editor Daniël Alsina Santos waren na de vertoning van De Buurvrouw is een Kutwijf aanwezig voor een Q&A.

We willen alle bezoekers, gasten, partners, makers, vrienden, vrijwilligers en alle DNK-medewerkers bedanken voor het mogelijk maken van onze 43ste editie. We hopen jullie volgend jaar allemaal weer terug te zien in DNK. Tot 8, 9 en 10 maart 2024. Ben jij erbij?

Foto's: Niels Knelis

Vorige artikel Volgende artikel