Navigatie overslaan

IFA 2022 zit erop!

13 maart 2022

Het zit erop! We hebben ontzettend van jullie gezelschap genoten en kunnen haast niet geloven dat het weekend er nu al op zit: het is werkelijk voorbijgevlogen. Er was weer geroezemoes, gezelligheid en we konden weer napraten in de foyer van DNK. We zetten daarom een aantal hoogtepunten voor je op een rijtje. Dan kun je alvast beginnen met nagenieten. De volgende editie van IFA vindt plaats op 10, 11 12 maart 2023. Ben jij erbij?

Vrijdag
De opening op vrijdag kreeg een spectaculaire start dankzij Noordstaat met een performance van Deejay Irie en Spoken Word artiest Charlotte Beerda. Vanuit een volle zaal overhandigde IFA’s bestuursvoorzitter Wieke Paulusma de IFA Trofee aan de winnaars van dit jaar: de filmmakers van ANNE+ (Valerie Bisscheroux, Maud Wiemeijer en Hanna van Vliet). De avond werd vervolgd met de openingsfilm van het driemaal BAFTA- genomineerde Ali & Ava. In de foyer van DNK is het festivalweekend goed ingeluid door DJ Coco Coquelicot.

Zaterdag
Nagesprekken, installaties en een prijsuitreiking. Op zaterdag was er genoeg te beleven, zowel in DNK als bij het Drents Archief. Zo waren onder andere Mrs. F. (Ifeoma Fafunwa) en Lucy Mungala, hoofd Gendergelijkheid, Diversiteit & Identiteit bij stichting Hivos aanwezig voor het nagesprek van de film Mrs. F. In het Drents Archief was Saskia Jeulink, regisseur van Weg uit de stad om vragen uit het publiek te beantwoorden. ’s Avonds reikten juryleden Harm Jalvingh, Margje de Koning en Lisa van der Waal de prijzen voor Beste Noorderlijke Film en Beste Nederlandse Film uit aan Noordsterren-winnaar Fabian Claes Janssen voor zijn film Ada en aan KersVers-winnaar Emma Branderhorst (en Milou Rohde) voor de film Vlekkeloos.

Zondag
Op onze laatste festivaldag namen we DocuDonna-makers Alessia Bottone en Serena Vittorini in ontvangst voor een nagesprek over hun korte films. Bij F@ck This Job konden veel gasten hun vragen aan Laura Starink stellen, over tv-station Dozjd van Russische socialite Natasja Sindejeva en de huidige situatie in Oekraïne en Rusland in relatie tot de onafhankelijke pers. Margje de Koning, artistiek directeur van Movies that Matter leidde het gesprek in goede banen.

We willen alle bezoekers, gasten, partners, makers, vrienden, vrijwilligers en alle DNK-medewerkers bedanken voor het mogelijk maken van onze 42ste editie. We hopen jullie volgend jaar allemaal weer terug te zien (in DNK). Tot 10, 11 en 12 maart 2023. Ben jij erbij?

Foto: Niels Knelis

Vorige artikel Volgende artikel