Navigatie overslaan

Gezocht: filmstudenten voor versterking programmateam

25 januari 2024

Doe jij niets liever dan je in film verdiepen en erover praten? Kom het programmateam van Internationaal Filmfestival Assen versterken!

Onze programmeurs zoeken elk jaar de mooiste, meest bijzondere films uit van (voornamelijk) vrouwelijke filmmakers, om perspectieven te tonen die niet dominant zijn in de huidige westerse (film)wereld en stereotiepe sekse- en genderrollen te bevragen of doorbreken. Het bezoeken van zo’n film tijdens IFA is anders dan bij een reguliere bioscoopvertoning – niet alleen zit je middenin een bruisend festival, maar er is ook meer context te geven en er zijn verbindingen te leggen met andere films en onderdelen uit het programma. Daarom organiseren we bij sommige films inleidingen en nagesprekken en gaan we ook buiten de zalen in gesprek met filmmakers in de festivaltalkshow en Masterclasses.

Het liefst zouden we ons bezoek bij álle films welkom heten en de film aankondigen waarvoor het publiek in de zaal zit. Daar kun jij aan bijdragen: IFA zoekt enthousiaste filmstudenten die tijdens en in de aanloop naar het festivalweekend willen aansluiten bij het team!

Wat kun je verwachten?

1 maand voor het festival ontmoet je het programmateam. Je leert het programma kennen, welke gasten op IFA komen en waar verbindingen gelegd kunnen worden. Je schuift aan bij een overleg en bereidt je inhoudelijk voor met de programmeurs.

2 weken voor het festival gaat de kaartverkoop van start, maar jij hoeft geen tickets te kopen! In overleg met het team kijk je gratis films tussen jouw werk op IFA door.

Op 7 t/m 10 maart vindt de 44ste editie van IFA plaats in DNK te Assen. Je bent bij grote voorkeur al deze dagen beschikbaar en draait mee in de organisatie van het festival.

• Naast het welkom en de korte aankondigingen bij films kun je ook (tijdens of in de aanloop naar het festival) betrokken zijn bij marketing/mini-interviews en het begeleiden van gasten.

Naast relevante werkervaring, een uniek kijkje achter de schermen van een internationaal filmfestival en een uitnodiging voor de officiële opening, krijg je een vrijwilligersvergoeding, reiskostenvergoeding (OV 2e klas), eten & drinken en een festivalpas. Ook nodigen we je met plezier uit voor de derde IFA Presenteert van het seizoen op donderdagavond 8 februari met de vertoning van het heerlijk dwarse maar lieve Scrapper (Charlotte Regan), en blijf daarna gezellig meeborrelen bij de jaarlijkse IFA-Vriendenborrel!

Meld je hier aan!

Vorige artikel Volgende artikel