Programma 2021

Het hart van het programma zijn de films in het onderdeel Spotlight. Het is een gevarieerde selectie nieuwe speelfilms, documentaires en klassiekers. Al deze films hebben één ding gemeen: ze zijn hoofdzakelijk gerealiseerd door uitstekend vrouwelijk talent, zowel voor als achter de camera. Ook tonen we films uit het voorafgaande filmseizoen die wat ons betreft veel meer aandacht verdienen, samen met internationale titels die niet in de reguliere bioscoop te zien zijn.

Binnen het programmaonderdeel Gender Benders vertonen we films gerelateerd aan gender in de breedste zin van het woord. Op deze manier maken we belangrijke onderwerpen als gelijke rechten, discriminatie, stereotypering en onderdrukking zo toegankelijk mogelijk.

Een caleidoscoop van verschillende mensen, (sub)culturen en ervaringen: in World Views komen verborgen verhalen afkomstig uit alle windstreken aan bod. Het programma is een mozaïek van cinematische snapshots dat een andere kijk op onze wereld biedt.

Podium is het platform voor (nog) onontdekt filmtalent. Zo ondersteunt IFA lokaal talent met het onderdeel Noordsterren, met werk van beginnende filmmakers uit Drenthe, Friesland en Groningen. Ook zie je onder de noemer KersVers prachtige films van opkomende vrouwelijke regisseurs uit Nederland.

Naast alle filmpracht is er tijdens het IFA ook een fijn, thematisch aansluitend randprogramma. Met muziekoptredens, installaties en cross-overs met andere kunstdisciplines gaan we in Contour een kruisbestuiving aan tussen film en andere (culturele) activiteiten.

Dit jaar vieren we de 41e editie van IFA. Een hele bijzondere, want 2021 vindt het programma geheel online plaats. Het programma is on-demand te bekijken, aangevuld met live sessies.

Programma & Tickets