International Filmfestival Assen wil de positie van vrouwen in de filmwereld versterken door aankomend talent te stimuleren. Met de programma’s KersVers en Noordsterren geeft het festival ruimte aan korte films van opkomende (vrouwelijke) filmmakers. KersVers is het jaarlijkse podium voor opkomende vrouwelijke filmmakers en gericht op (inter)nationale talentontwikkeling: korte films uit Nederland en uit een jaarlijks variërend land zijn welkom. Noordsterren is het podium voor alle filmmakers uit de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

KersVers
Het talentenprogramma KersVers is in 2015 begonnen als jaarlijks podium voor opkomende vrouwelijke filmmakers. Door het grote succes heeft KersVers sinds 2016 ook een internationale focus. Ieder jaar worden naast Nederlandse films ook films gekozen uit een ander land. Het festival stimuleert hiermee internationale talentontwikkeling en levert een bijdrage aan de netwerkvergroting van (inter)nationaal talent.

Noordsterren
Noordsterren is sinds 2016 het jaarlijkse podium voor filmtalent uit Drenthe, Groningen en Friesland. Het festival wil hiermee de ontwikkeling van filmtalent uit de noordelijke provincies stimuleren en een bijdrage leveren aan de vergroting van het netwerk van de filmmakers. Alle opkomende Noord-Nederlandse filmmakers, man en vrouw, kunnen zich inschrijven voor Noordsterren.

Meedoen
De selecties worden vertoond tijdens het festival en beoordeeld een professionele jury. Documentaire- en fictiefilms in alle genres kunnen worden ingezonden, van een paar minuten tot middellange speelduur, als ze maar geproduceerd zijn tussen 1 januari 2017 en 15 december 2018. De inzendingen moeten voor 15 december 2018 binnen zijn.

Inschrijfformulier Noordsterren
Inschrijfformulier KersVers Nederland
Inschrijfformulier KersVers Verenigd Koninkrijk

Vragen?
Stuur een mail naar hesterliena@filmfestivalassen.nl.

Winnaars afgelopen jaren
2018
KersVers 2018: Kiem Holijanda van Sarah Veltmeyer
KersVers Denemarken 2018: Abu Adnan van Sylvia Le Fanu
Noordsterren 2018: Anders van Reinout Hellenthal

2017
KersVers 2017: The Origin of Trouble van Tessa Pope
KersVers België 2017: A l’arraché van Emmanuelle Nicot
Noordsterren 2017: Moving Landscapes van Froukje van Wengerden