In Procedure, documentaire met een missie

In Procedure, documentaire met een missie

Op zondag 12 maart vertonen we de documentaire ‘In Procedure’ van regisseur Jiska Rickels. De film vertelt het verhaal van Hassan, een vader die is gevlucht naar Nederland om zijn gezin te redden. Zijn 15-jarige dochter Yomna is ernstig ziek en hij heeft daarom zijn gezin moeten achterlaten in Syrië. Het lange wachten tijdens de asielprocedure maakt hem zo wanhopig dat hij gaat twijfelen aan de juistheid van zijn beslissing.

Het thema van de film is gezinshereniging en de documentaire is bedoeld om draagvlak te creëren voor de komst van de vele nareizende gezinnen. Je gaat Hassan en zijn gezin zien. Geen nummer, geen anonieme vluchteling, maar een vader die het liefst met zijn gezin wil zijn. Na de vertoning van de documentaire zijn regisseur Jiska Rickels en Yomna aanwezig voor een vraaggesprek.

Match-event
De vertoningen van de documentaire worden in hele land gecombineerd met een match-event in de foyer van de bioscoop, ook in Assen. Het aanwezige publiek wordt de gelegenheid geboden om mentor of taalmaatje te worden. Voor deze campagne wordt samengewerkt met Vluchtelingenwerk Nederland en Refugee Talent Hub.

Meer informatie:
Website Cerutti Film

  • Read 1381 times